Austrian Airlines

Az Austrian Airlines az osztrák nemzeti légitársaság, mely 1957-ben jött létre az Air Austria és az Austrian Airway összeolvadásával. Azóta a légitársaság az ország globális kapuja és az osztrák vendégszeretet szimbóluma a légi közlekedésben. Az elmúlt évtizedekben a cég folyamatosan növelte szolgáltatásait, és a mai napig a minőség és a pontosság szinonimája a légiközlekedésben.

Austrian Airlines Légitársaság

IATA/ICAO Kód: OS/AUA
Hívójel: AUSTRIAN
Bázisrepülőtér: Bécs-Schwechati Nemzetközi Repülőtér
Nemzetiség: Osztrák
Szövetség/Társulás: Star Alliance, Lufthansa Group
Austrian Airlines törzsutas programok: Miles&More

Weboldal: Austrian Airlines
Telefonszám: (+36-1) 411-9940

Akciós repülőjegyek





Fontosabb évszámok az Austrian Airlines életében

Az Austrian Airlines 1958. március 31-én indította el első járatát Bécsből Londonba, egy bérelt Vickers Viscount 779-es repülőgéppel. A cég ezután rövid időn belül jelentős mérföldkövet tett meg a technológia terén, amikor 1963-ban belépett a jet-korszakba az első gázturbinás repülőgépe, egy Caravelle VI-R megvásárlásával.

Az Austrian Airlines jelentős mérföldkövet tett meg 1992-ben, amikor az éves utasforgalom elérte a 3 millió főt. Ezt a sikert a légitársaság további fejlesztésekkel ünnepelte, melynek során flottáját új repülőgépekkel bővítette, és az útvonalhálózatának hosszát 155 ezer kilométerre növelte.

Ma az Austrian Airlines egy nagyon széleskörű hálózatot kínál világszerte, beleértve olyan úticélokat, mint Brüsszel, Düsseldorf, Prága, Stuttgart, München, Tartu, Saint Martin, Lyon, Párizs, Siena, Comox, Koppenhága, Róma, Sivas, Oslo, Liverpool, Bukarest, Miami, Luxemburg, Berlin.

A légitársaság jelenleg mintegy 111 célállomást szolgál ki világszerte, és továbbra is elkötelezett a szolgáltatásainak minőségének fenntartása és fejlesztése iránt, hogy utasai számára a legjobb utazási élményt nyújthassa. Az Austrian Airlines az elkötelezettség, a pontosság és a vendégszeretet szinonimája a nemzetközi légi közlekedésben.