Ukraine Airlines

Ukraine International Airlines: Ukrajna nemzeti légitársasága

Az Ukraine International Airlines (UIA) Ukrajna legnagyobb és nemzeti légitársasága. A légitársaság székhelye a kijevi Boryspil nemzetközi repülőtér. A UIA számos belföldi és nemzetközi úticélt kínál, többek között Európa, a Közel-Kelet, az Egyesült Államok és Ázsia városaiba.

Ukraine International Airlines Légitársaság

IATA/ICAO Kód: PS/AUI
Hívójel: UKRAINE INTERNATIONAL
Központok: Boriszpili Nemzetközi Repülőtér (Kijev)
Nemzetiség: Ukrán
Szövetség/Társulás: Ukranian Aviation Group
Turkish Airlines törzsutas programok: Panorama Club

Akciós repülőjegyek

Az Ukraine Airlines története

Az Ukraine International Airlines 1992. október 1-jén alakult, és november 25-én indította el első járatát Kijev és London között. Két évvel később, 1994. november 13-án elindította szállítmányozási üzletágát.

2001-ben a légitársaság II. János Pál pápa hivatalos szállítója volt az ukrajnai látogatása során. Négy évvel később, 2005-ben a UIA volt az első légitársaság a régi Szovjetunió területén és Ukrajnában, amely sikeresen teljesítette a Nemzetközi Légiközlekedési Társaság (IATA) működésbiztonsági auditját, és megszerezte az IOSA minősítést.

2011 februárjában az ukrán kormány eladta 61,6%-os részesedését három másik részvényesnek. A következő évben a légitársaság szállította utasok száma elérte a 16 millió főt.

2013. július 26-án a UIA részvényeinek 74%-a a Capital Investment Project LLC tulajdonában volt, a maradék 26%-ot pedig a ciprusi székhelyű Ontobet Promotions Limited vásárolta meg.

2013 novemberében a légitársaság flottája többféle Boeing repülőgépből és Embraer E-190-ből állt. Ebben az időszakban a UIA többek között Tel Aviv-Jaffa, Novoszibirszk, Moszkva, Dubaj, Bangkok, Odessza, Tbiliszi, Kijev, Almaty, Astana, Szimferopol városaiba indított járatokat Budapestről. A légitársaság összesen 58 célállomást kínált a világban.

Az Ukraine International Airlines 1992-es megalakulása óta fontos szerepet töltött be Ukrajna légiközlekedésében, és meghatározó szereplője lett a nemzetközi légiközlekedési piacnak. A légitársaság jelentős mérföldköveket ért el, például az IOSA minősítés megszerzése, amely hozzájárult ahhoz, hogy a UIA a szabványos biztonsági és működési protokollok betartásának elkötelezettjévé váljon.

Az UIA folyamatosan fejlődött, és bővítette útvonal-hálózatát, hogy megfeleljen az utazóközönség igényeinek, és hogy összekösse Ukrajnát a világ többi részével. A légitársaság erős elkötelezettséget mutatott a kiváló ügyfélszolgálat, a magas minőségű szolgáltatások és a folyamatos fejlesztés iránt.