EgyptAir

Az EgyptAir, Egyiptom nemzeti légitársasága, 1932 óta szolgálja ki utasait, és székhelyét a Kairói Nemzetközi Repülőtéren tartja. Több mint 90 évvel a megalakulása után az EgyptAir továbbra is elkötelezett a kiváló szolgáltatás és az újítások iránt.

EgyptAir Légitársaság

IATA/ICAO Kód: MS/MSR
Hívójel: EGYPTAIR
Bázisrepülőtér: Kairói Nemzetközi Repülőtér
Nemzetiség: Arab
EgyptAir törzsutas programok: EgyptAir Plus

Weboldal: Egyptair
Telefonszám: (+36-1) 266-4300

Akciós repülőjegyek

Az Egyptair Légitársaság rövid története

1960-ban a légitársaság alkalmazottainak száma közelített a 600-hoz, és azóta is folyamatosan bővül. 2004-ben az EgyptAir lett az első IOSA tanúsítvánnyal rendelkező légitársaság Afrikában, ami bizonyítja elkötelezettségét a minőség és a biztonság iránt.

2007-ben az EgyptAir, az egyiptomi Polgári Légiközlekedési Minisztériummal és az Egyptian Holding Company for Airports & Air Navigation vállalatokkal közösen új légitársaságot hozott létre Smart Aviation Company névvel a kairói repülőtéren, ezzel is bővítve szolgáltatásainak körét.

2008-ban az EgyptAir csatlakozott a Star Alliance Nemzetközi Légiszövetséghez, ami lehetővé tette számára, hogy bővítse hálózatát és javítsa szolgáltatásait.

2013-ban az EgyptAir flottája több mint 70 repülőgépből állt, beleértve az Airbus, a Boeing és az Embraer modelleket. A flotta változatossága lehetővé teszi az EgyptAir számára, hogy rugalmasan alkalmazkodjon az utasok igényeihez és az útvonalak különféle jellemzőihez.

Az EgyptAir légitársaság bevétele 2007-ben 1,143 milliárd dollár volt, amely azt jelzi, hogy a légitársaság stabilan növekszik és jövedelmező.

Budapestről az EgyptAir számos útvonalon kínál járatokat, beleértve Larnaca, Doha, Kairo, Jakarta, Háil, Abuja, Addisz-Abeba, Kuvait, Muscat, Sharjah, Asszuán, Marsa Alam, Khartoum, Accra, Riyadh, Lagos, Tokió, Abu-Dhabi, Bahrein és Benghazi útvonalakat.

Az EgyptAir légitársaság a világon kb. 78 célállomást szolgál ki, és elkötelezett a kiváló szolgáltatásnyújtás mellett, hogy utasai a legmagasabb színvonalú repülési élményben részesüljenek.