Wizz Air

A Wizz Air: Európa legdinamikusabban fejlődő fapados légitársasága.

Az utazás mára sokak számára nem csupán luxus, hanem a mindennapok részévé vált. A Wizz Air, mint vezető fapados légitársaság, ezt az utazási lehetőséget teszi elérhetővé mindenki számára. A Wizz Air, melynek központja Budapest, Magyarország, az egyik legnagyobb fapados légitársaság Európában. A cég hosszú évek óta biztosít megfizethető, kényelmes és megbízható utazási lehetőséget szerte Európában és a világ számos más pontján.

A Wizz Air tulajdonosi szerkezete, amely a cég alapításától kezdve változatlan, erőteljes és stabil alapot biztosít a vállalat számára. A tulajdonosok között találjuk az amerikai Indigo Partners LLC-t, mely egyik legnagyobb befektetője a légitársaságnak. Több mint két évtizednyi tapasztalattal rendelkeznek a légiközlekedési iparban, és olyan más fapados légitársaságokban is részesedést birtokolnak, mint a Frontier Airlines, a Volaris és a JetSMART. Ez a stabil tulajdonosi háttér biztosítja, hogy a Wizz Air továbbra is kiváló szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek.

Wizz Air Légitársaság

IATA/ICAO Kód: W6/WZZ
Hívójel: WIZZ AIR
Központok: Katowice, Varsó, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Budapest, Szófia, Bukarest, Kolozsvár, Marosvásárhely, Temesvár, Prága, Vilnius, Belgrád, Kijev
Nemzetiség: Magyar
Szövetség/Társulás: ELFAA
Swiss törzsutas programok: Miles&More

Weboldal: Wizz Air
Telefonszám: (+36 1) 255 0791

Akciós repülőjegyek

Információk a Wizz Air Légitársaságról

2003. június: Megalakul a Wizz Air Légitársaság, melynek első járata 2004. május 19-én szállt fel Katowicében.

2004. június 24. Felszállt az első Wizz Air gép Budapestről.

2006. október: 2,5 év működést követően Légitársaság ekkor szállította az ötmilliomodik utasát, 2008. februárjában pedig a tízmilliomodikat.

2009. június: A Wizz Air megállapodást kötött az Airbus repülőgépgyártóval, melynek következtében 2017-re 132 repülőgépre tervezik növelni a flotta méretét.

A Wizz Air története több mint két évtizedes, és számos fontos mérföldkövet tartalmaz. 2004-ben indult, mindössze két géppel és néhány alacsony költségű útvonallal. A Wizz Air azonban nem maradt sokáig kis légitársaság, hamarosan elindították a terjeszkedésüket Európában és a világban. 2012-ben a Wizz Air elérte az 50 millió utasforgalmat, és 2015-ben a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) történetének egyik legnagyobb tőzsdei bevezetését hajtotta végre.

Még fontosabb, hogy a Wizz Air történetének kulcsfontosságú része a terjeszkedés. 2017-ben a Wizz Air bejelentette, hogy új brit légitársaságot indít Wizz Air UK néven, amely tovább bővítette a brit és az európai útvonalakat. Az elmúlt években a Wizz Air továbbra is új útvonalakat és bázisokat nyitott, Európa számos országában, valamint a Közel-Keleten és Afrikában.

A Wizz Air útvonalhálózata mostanra a legnagyobbak közé tartozik Európában, több mint 600 útvonallal, melyek Európán belül és kívül is szerteágazóak. Az utazók választhatnak a Wizz Air széles körű útvonalai közül, legyen szó rövid, regionális utazásról, vagy hosszú, transzkontinentális járatról. Ezen túlmenően, a Wizz Air mindig nyitott az új utazási lehetőségek felkutatására, így az utasok rendszeresen találkozhatnak új útvonalakkal és új desztinációkkal.

Összefoglalva, a Wizz Air, mint megbízható és innovatív fapados légitársaság, folyamatosan arra törekszik, hogy még több utazási lehetőséget kínáljon ügyfeleinek. Stabil tulajdonosi háttérrel, lenyűgöző történelmi mérföldkövekkel és széles körű útvonalhálózattal, a Wizz Air az utazások széles skáláját teszi elérhetővé mindenkinek, aki felfedezni szeretné a világot. Az elmúlt évtizedekben a Wizz Air jelentős növekedést ért el, és a jövőben is nagy tervekkel rendelkezik. Fedezze fel a Wizz Air által kínált utazási lehetőségeket, és repüljön velünk a világ számos csodálatos pontjára.