Delta Airlines

A Delta Air Lines egy Amerikában alapított légitársaság, amelynek tevékenysége egészen 1924-ig nyúlik vissza. Azóta a légitársaság számos jelentős mérföldkővel büszkélkedhet, beleértve a háborúban való részvételt, a rendszeres árufuvarozási szolgáltatás elindítását, az elektronikus foglalási rendszer aktiválását, valamint a világ legnagyobb légitársaságává válást a Northwest Airlines-szel való fúzió révén.

Delta Airlines Légitársaság

IATA/ICAO Kód: DL/DAL
Hívójel: DELTA
Bázisrepülőtér: Cincinatti Nemzetközi Repülőtér, Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtér, JFK Nemzetközi Repülőtér, Charles de Gaulle Repülőtér (Párizs), Salt Lake City-i Nemzetközi Repülőtér
Nemzetiség: Amerikai
Delta Airlines törzsutas programok: SkyMiles

Weboldal: Delta
Telefonszám: +1 404 773 0305 (USA)

Akciós repülőjegyek





A Delta Airlines életének fontosabb mérföldkövei

Az első jelentős mérföldkő 1930-ban volt, amikor a Delta megkezdte személyszállítási szolgáltatását. 1940-ben részt vett a háborúban, és hivatalos neve Delta Air Lines Inc. lett. 1946-ban elindították a rendszeresen ütemezett árufuvarozási szolgáltatást, és 1962-ben aktiválták az elektronikus SABRE rendszert. 1964-ben az IBM 7074-es számítógépekkel elindították a Deltamatic foglalási rendszert.

A Delta történelmében jelentős időpont volt 1966, amikor CE Woolman, a légitársaság alapítója, halála után Charles H. Dolson lett a cég második vezérigazgatója. 1975-ben a Delta Air Lines elsőként kínált légi expressz szolgáltatást Delta Air Expressz néven. 1987-ben a Western Airlines Légitársaság összeolvadt a Deltával, és az új légitársaság Amerika negyedik és a világ ötödik legnagyobb légi szállítójává vált.

1995-ben a Delta Air Lines működése ismét nyereségessé vált, és 1999-ben az Air Transport World magazin az „Év Légitársaságává” választotta. 2009-ben a Delta Air Lines személyszállítási szolgáltatása 80 éves lett. 2008-ban a Delta Airlines és a Northwest Airlines fúziója révén a világ legnagyobb légitársasága jött létre.

A légitársaság flottája 2010-ben 728 repülőgépet tartalmazott, és Budapestről is indított járatot. A Delta Airlines globálisan mintegy 232 célállomást szolgál ki, folyamatosan arra törekszik, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtson utasai számára, és hozzájáruljon az amerikai légi közlekedés fejlesztéséhez.